Rufus Opptadering

Hei dere. På torsdag, etter 3 timer skole, så dro jeg, mamma og pappa til dyrlegen for å sjekke Rufus. Vi visste at det var noe galt med Rufus den morgenen, noe var ikke riktig. Da vi kom inn til dyrlegen etter 30 minutter's kjøring så undersøkte hun han. Vi hadde riktig, det var noe galt. Da hun sjekket pusten og alt det der, så trudde hun med en gang at han hadde fått lungebetennelse. Det var jo det jeg fryktet mest, selv om det er veldig vanlig hos marsvin vil jeg ikke at det skal skje min gullklump. Og han hadde fått antibiotika fra før, som ikke funket på han, dessverre. Det er nesten umulig å bli kvitt.

Så kom hun fram til at han måtte dopes ned, det stakk i meg. Jeg fikk et valg mellom og la henne undersøke munnen hans mens han er dopet ned, eller bare la det være. Sefførgelig er det en risiko, hvertfall for syke dyr å dopes ned. Jeg ville ikke la han forlate meg så fort hvis det gikk galt, men jeg ville gjøre det som var best for han og da sa jeg ja. Jeg lot noen tårer forlate øynene, jeg har lest så mye om hva som kan skje i narkose, mye galt. 

Hun undersøkte munnen hans, der fant hun ikke noen røde merker eller noe, bare smale hals/mat rør(?) som kanskje kan ha vært grunnen til at han har vært så "borte" og spiser mye saktere enn Caspian. Dyrlegen tok også røntgen av han og de fant ikke noe feil, bare at han var litt overvektig. Etter alt det, så tok hun en sprøyte i Rufus som får han til å våkne. Så fortalte hun oss at vi måtte ta sprøyte(7) i Rufus de neste 4 dagene, men hvorfor sende sprøyter med uerfarne mennesker som ikke kan med sprøyter? Vi fant ut at det ikke var så lett å ta sprøyter(jeg tok sprøyte) på Rufus den 2-3 dagen, han sprellet så mye. Vi til slutt bestemte oss for å ikke gjøre det mer, jeg vet det er viktig, men jeg gjør ikke det hvis han pines av det. 

Da vi kom hjem igjen så sov Rufus enda, det kom til å ta flere timer til han våknet igjen. 6 TIMER senere....... Han begynte å våkne og begynte og spise med en gang, gjetter det er instinkte til marsvinene. Så akkurat nå så ligger han i buret sitt og sikkert spiser høy. Jeg er SÅ fornøyd med at det gikk bra med han.

 

Beklager for dårlig skrevet tekst, men men.

Har du opplevet noe slikt før med gnageren/kaninen din?

Ingen kommentarer

belleee

26.05.2013 kl.14:38

Bra han er bedre. Er skummelt når de blir syke, spessielt marsvin, de er så små. Bra dyrelegen tok røntgen. Det var slik vi fant ut hva som var galt med Oline :( En god dyrelege er veldig viktig :) God bedring til Rufus! :)

Celine og marsvinene

26.05.2013 kl.15:31

belleee: Takk takk :)

Skriv en ny kommentar

Celine og marsvinene

Celine og marsvinene

15, Skjervøy

Jeg heter Celine og er 15 år. Jeg blogger om marsvinene mine, kan komme innlegg om annet.

Kategorier

Arkiv

hits